Individuele coaching en therapie

Wanneer kun je iets aan een coachingstraject hebben?

Zit jij bijvoorbeeld met vragen als:

 • Waarom loop ik steeds tegen dezelfde problemen aan binnen mijn werkrelatie(s)?
 • Waarom voel ik me nooit tevreden over mijn werk?
 • Waarom neem ik tóch steeds te veel hooi op mijn vork?
 • Wat maakt dat ik in mijn werk ben vastgelopen?
 • Hoe weet ik welke kant ik op wil, wat bij me past?

Een coachingstraject bij Praktijk Cambio faciliteert je in het nadenken over jouw gedachten, emoties en bedoelingen, die van een ander en de interactie. De inzichten die je hierdoor krijgt geven je zicht op waar verandermogelijkheden zitten. Op deze manier kun je veel succesvoller de problemen waar je tegenaan loopt aanpakken. Kijk voor meer informatie over deze vorm van begeleiden hier.

Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld coaching in werksituaties, ter voorbereiding van de afronding van een werkend leven en bij conflictueuze of onbevredigende werkcontacten.

Per sessie van een uur betaal je 80,-. Van iedere sessie krijg je een verslag in je mailbox en je wordt voorzien van helpend materiaal en passend thuiswerk. Gemiddeld duurt een traject 6 sessies. In overleg met een werkgever kunnen de kosten vaak (gedeeltelijk) door de werkgever betaald worden.

Telefonische consulten kosten 20,- per 15 minuten

Een kort begeleidingsrapport kost 25,-

Een uitgebreid begeleidingsrapport kost 50,-

Niet nagekomen afspraken zonder afmelding kosten 80,-

Afmelding < 24 uur kost 40,-

“Ik snap nu veel beter waarom ik doe wat ik doe. Ik zie beter hoe ik overkom op mijn collega’s en heb daardoor ook meer begrip gekregen voor hun reacties. Ik ben duidelijker en directer gaan communiceren over mijn behoeften en gevoelens en onze samenwerking is hierdoor gelijkwaardiger geworden.”

“Ik weet nu waar de angel zit, waardoor ik me vroeg of laat toch weer altijd overwerk. Dit is enorm verhelderend geweest en helpt me nu om langzaam een andere kant op te gaan.”

“Femke is heel benaderbaar en kan goed inspringen op de vraag of emotie van dat moment. Ze is niet bang om je een spiegel voor te houden , maar dan op een sympathieke manier. Ik ben nu veel milder naar mezelf en vertrouw meer op mezelf. Ik heb er daarom ook voor durven kiezen om mijn baan op te zeggen.”

 

Wanneer kun je iets aan een therapietraject hebben?

Hoe zou het voor jou zijn als jij:

 • Je gedachten minder serieus neemt;
 • Je minder druk maakt over de verwachtingen en meningen van anderen;
 • Met een mildere blik naar jezelf kijkt;
 • Niet meer alles perfect hoeft te doen;
 • Beter in staat bent om te kijken naar wat je echt belangrijk vindt, omdat je minder last hebt van emoties als angst of schuldgevoel;

Bevrijdend?

Dan is een individueel therapietraject zeker iets voor jou! Hierin krijg je namelijk alle tools die je gaan helpen om  flexibeler en meer ontspannen in het leven te staan.

Bijvoorbeeld geschikt wanneer je:

 • Last hebt van angsten en onzekerheden;
 • Veel piekert;
 • Vaak negatief over jezelf of anderen denkt;
 • Bang bent om fouten te maken;
 • Stress krijgt als dingen anders lopen dan verwacht of gepland;
 • Pijn voelt vanuit nare ervaringen;
 • Altijd druk bent om het iedereen naar de zin te maken;
 • Graag weer wil voelen wat er toe doet in je leven;
 • Concrete stappen wil leren zetten om je leven meer naar tevredenheid in te richten;
 • Misschien wel weet wat je hiervoor moet doen maar het in de praktijk steeds niet durft;
 • Beter met tegenslagen om wil leren gaan;
 • Je simpelweg vrijer en blijer wil voelen in je dagelijks leven.

Een traject duurt gemiddeld 6 sessies en de frequentie van de afspraken bepalen we zelf en kan per fase verschillen.

Een sessie duurt 60 minuten en kost 80,-

Telefonische consulten kosten 20,- per 15 minuten

Een kort begeleidingsrapport kost 25,-

Een uitgebreid begeleidingsrapport kost 50,-

Niet nagekomen afspraken zonder afmelding kosten 80,-

Afmelding < 24 uur kost 40,-

In overleg met een werkgever kan (een deel van) het traject vergoed worden vanuit bijvoorbeeld een coachingsbudget, een persoonlijk ontwikkelingsbudget, Wet verbetering poortwachter of de Arbeidsomstandighedenwet.

Kijk voor meer informatie over de werkvormen die veel gebruikt worden bij Begeleidingsvormen.

 

“Ik zat erg vast in mijn angst en stond daardoor stil. Ik heb geleerd om ruimte te maken voor mijn angsten maar om ze niet alles te laten bepalen. Ik ben liever voor mezelf geworden en doe weer veel meer de dingen die ik leuk vind!”

“Ik vond het moeilijk om mijn eigen behoeften serieus te nemen en stond alleen maar altijd voor anderen klaar. Ik heb geleerd ook aandacht te besteden aan mezelf en heb daardoor meer energie en kan meer genieten van dingen.”

“Heel fijne, praktische oefeningen hebben mij veel meer inzicht gegeven in wat ik deed om alles goed te doen en waarom dat niet werkte. Ik voelde me altijd begrepen en gehoord en durfde daardoor ook de dingen te zeggen waar ik me eigenlijk voor schaamde. Dat luchtte heel erg op.”

Online coaching en therapie

Naast de individuele trajecten biedt Praktijk Cambio ook online trainingen. Dit vanuit de missie om zoveel mogelijk mensen toegang te bieden tot helpende tools, die veranderingsprocessen kunnen ondersteunen.

‘Aju Paraplu’ is het online trainingsprogramma dat Praktijk Cambio speciaal hiervoor ontwikkeld heeft. De focus van het programma ligt op anders leren omgaan met nare gevoelens en gedachten, zodat ze minder klachten (zoals angst, somberheid, overspannenheid of een negatief zelfbeeld) kunnen veroorzaken en minder belemmerend zijn ten aanzien van de dingen die er in je leven toe doen.

Het programma is gebaseerd op de bewezen effectieve psychologische methode van ‘Acceptatie en commitment therapie’ en is er in de vorm van een gratis inspiratieweek, een instaptraining van 4 weken en uitgebreide training van 16 weken, met de mogelijkheid voor individuele begeleiding.

Vragen over het online aanbod van Praktijk Cambio?

Neem dan gerust even contact met me op!

0