Leefstijltraject

Ben je ontevreden over je leefstijl of weet je verstandelijk dat het je vroeg of laat in de problemen gaat brengen? Wil je er graag iets aan veranderen maar lukt het je op eigen kracht niet om het vol te houden? Dan is een leefstijltraject misschien wat voor jou!

Te denken valt bijvoorbeeld aan:

  • Slechte eetgewoonten;
  • Overgewicht;
  • Slechte conditie door te weinig beweging;
  • Overmatig alcoholgebruik als manier om met emoties om te gaan;
  • Overmatig alcoholgebruik door toename van sociale gelegenheden;
  • Een netwerk wat zorgen uit over je leefstijl, waarbij jij met een onafhankelijk iemand wil onderzoeken wat je hier zelf van vindt.

Per sessie van een uur betaal je 70,- . In gemiddeld 6 sessies werken we aan bewustwording rondom je gedrag, wat je hierin wenst te problematiseren en welk plan voor jou haalbaar en vol te houden is om gewenste veranderingen in gang te zetten.  Je wordt voorzien van helpende theorie, oefeningen en thuiswerk, op maat voor jouw specifieke situatie.

Begeleiding vindt plaats vanuit de visie en werkwijze van Motiverende gespreksvoering en Acceptatie en commitment therapie. Kijk voor meer informatie over deze begeleidingsvormen hier.

“Ik kamp al jaren met overgewicht. Al van alles geprobeerd, niks hield stand. Doordat Femke veel aandacht besteedt aan wáárom ik wil afvallen en dit koppelt aan wat er belangrijk voor mij is ben ik veel gemotiveerder om het vol te houden. ACT heeft mij heel erg geholpen om te gaan met moeilijke momenten en terugvalmomenten.”

“Femke vraagt heel erg door naar het waarom. Ze liet mij geen genoegen nemen met sociaal wenselijke antwoorden waarom mijn alcoholgebruik problematisch zou zijn. Zo kwam ik erachter wat ík wilde veranderen, en dit bleek veel minder te zijn dan mijn omgeving vond dat nodig was.”