Over praktijk Cambio

Over mijzelf

Mijn naam is Femke van Huijgevoort (1978). Samen met mijn vriend en twee opgroeiende kinderen woon ik met veel plezier in het mooie Nijmegen. Sinds 1998 ben ik werkzaam in de Geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie als HBO-verpleegkundige, vervolgens als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige, intercollegiaal coach, ACT therapeut (Acceptatie en commitment therapie) en narratief therapeut.

Ik heb op allerlei plekken en met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Het is voor mijn werkplezier belangrijk om zonder al te veel ingewikkeldheden aan de slag te kunnen met mensen. Ik houd daarom niet van te strakke kaders, zoals protocollen, verplichte vragenlijsten of andere bureaucratische werkvormen. Het belangrijkste element van goede hulpverlening is naar mijn mening sensitief luisteren en het stellen van de juiste vragen. Vanuit een oprechte interesse en nieuwsgierigheid naar de ander krijgt iemand zicht op de oorsprong van klachten en eigen behoeften en mogelijkheden.

Omdat deze basis erg onder druk staat binnen de huidige organisatie van de geestelijke gezondheidszorg ontwikkelde ik me de laatste jaren steeds meer richting kleinschaligheid. Deze eigen praktijk is hier de voorlopige slotsom van. Op deze manier heb ik alle regie over hoe ik dat, samen met jou als mijn ‘klant’, wil doen, zonder onnodige ingewikkeldheden!

Voor meer informatie over mijn werkervaring en CV verwijs is naar mijn Linked-In pagina of stel je vragen gerust tijdens een contact.

Visie en werkwijze

In mijn visie staat de overtuiging centraal dat ieder mens in basis de wijsheid en veerkracht heeft om een tevreden leven te kunnen leiden. Maar soms wordt onze manier waarop we leven of zaken het hoofd te bieden iets waar we niet zo blij meer mee zijn of waar we in vastlopen. Omdat we vaak handelen naar wat op korte termijn het meest veilig voelt kan het erg ingewikkeld zijn om op eigen kracht verandering aan te brengen.

Ik zie zie mijn aanbod dus graag als verschillende vormen van mentaal onderhoud. Het is gericht op het leren kijken naar hoe je dingen aanpakt en wat dit je oplevert. Het vergroten van mogelijkheden maakt dat je bewuster keuzes kunt maken en flexibel blijft, ook in lastige periodes of omstandigheden.

In mijn werkwijze staat gelijkwaardige samenwerking centraal. Jouw wensen en mogelijkheden, daar gaat het om. Al het aanbod is erop gericht dat je in je dagelijks leven aan de slag kunt en hier de gewenste veranderingen gaat merken.

Wanneer je contact opneemt voor een therapeutisch of coachingstraject volgt een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek gebruiken we om te bespreken waar je tegenaan loopt en wat je zou willen bereiken. We bekijken of mijn aanbod hierbij past en of je voldoende een klik voelt. Daarna kunnen we direct van start.

Ik heb er bewust voor gekozen om geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Gecontracteerde hulpverleners zijn vaak verplicht om te werken met strakke kaders en geprotocolleerd aanbod, een soort mal waarin zowel ik als hulpverlener, als jij met jouw vraag, moet passen. Dit is niet de manier waarop ik wil werken. Met de eigen regie die ik je kan bieden kun je overigens vaak veel sneller de resultaten bereiken die jij voor ogen hebt, waardoor kosten overzichtelijk blijven.

Wanneer je een werkgever hebt, is het op basis van de Wet verbetering poortwachter en de Arbeidsomstandighedenwet zinvol om in gesprek te gaan met je werkgever over een tegemoetkoming in de kosten. Ook kun je met je werkgever de optie van een vergoed coachingstraject bespreken of zijn er mogelijkheden om het budget van je persoonlijk ontwikkelingsplan (pop) in te zetten.

Je wordt voorzien van facturen die ingediend kunnen worden.