Over praktijk Cambio
Over mijzelf
Mijn naam is Femke van Huijgevoort (1978). Samen met mijn vriend en twee opgroeiende kinderen woon ik met veel plezier in het mooie Nijmegen. Sinds 1998 ben ik werkzaam in de Geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie als HBO-verpleegkundige en vervolgens als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Daarnaast ben ik intercollegiaal coach, ACT therapeut (Acceptatie en commitment therapie) en narratief therapeut.
Al deze titels mag je meteen weer vergeten! Waar het op neerkomt: ik houd ervan om met mensen te werken. Om mensen te helpen hun ruimte te vergroten. Door inzicht te krijgen in wat maakt dat ze vastzitten.
Ik heb op allerlei plekken en met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Ik heb 9 jaar op een kliniek voor jongvolwassen gewerkt en dat is stiekem altijd wel favoriet geweest. Er gebeurt zoveel in die levensfase, alles is volop in ontwikkeling. Hoe fijn zou het zijn als je juist dan helpende tools en inzichten krijgt om jezelf daarin een beetje prettig te leren begeleiden?
In mijn werk in de tweedelijnszorg (met verwijzing door de huisarts) trof ik ontzettend veel jongeren nádat ze helemaal waren vastgelopen. Een groot nadeel vond ik dat de gezondheidszorg zo geregeld is dat je vaak in een standaardmal wordt gestopt. Je krijgt een classificatie (onder welke ‘stoornis’ vallen de problemen die je ervaart) en daarmee rolt er een standaardbehandeling voor je uit.
Ik had hier zoveel moeite mee: ik zag jongeren na een intake met nóg meer het gevoel dat er echt iets mis met ze was en dat het heel moeilijk zou worden om dat op te lossen. En laat het nou net zo zijn dat ik zeker weet dat dit nÃet zo is!
Dit is de reden dat ik ervoor gekozen heb om met mijn eigen praktijk te beginnen. Ik neem al mijn kennis van ernstig vastlopen mee, maar begeleid je op een laagdrempelige, toegankelijke manier. Zónder allerlei extra poespas die alleen maar onzeker kan maken.
Dat is hoe ik wil werken en daar wil ik voor staan!
Wat mensen over mij zeggen
“Femke kan heel goed en snel de ‘laag eronder’ zien en zo de kern waar het om draait raken.”
“Femke weet met zachte maar doortastende hand de stappen te begeleiden die moeilijk, maar belangrijk zijn. Ze is compassievol en stevig tegelijk.”Â
“Femke kijkt met een frisse, open en oprecht geïnteresseerde blik.”
“Wat ik heel fijn vond is dat Femke dingen heel goed uit kan leggen. Ze koppelde theorie aan mijn eigen situatie op zo’n manier dat ik echt ging begrijpen wat er aan de hand was. Door de praktische oefeningen kon ik na iedere afspraak meteen verder.”
“Femke heeft een groot inlevend vermogen, maar accepteert tegelijkertijd geen bullshit. Zo kom je écht verder.”
“Femke heeft een heel beeldend taalgebruik en kan eindeloos gebruik maken van metaforen, die enorm helpen en soms ook heel grappig zijn.”
“Femke stelt zich heel toegankelijk en gelijkwaardig op, waardoor je je snel op je gemak voelt en je kwetsbaar op durft te stellen. Doordat ze dit zelf ook doet leer je milder naar je eigen klachten en problemen te kijken.”
“Wat ik heel fijn vond is dat het niet altijd serieus hoefde te zijn. Er kon ook gelachen worden en er was tijd en ruimte om te kijken naar andere aspecten in mijn leven. Hierdoor zat er voldoende luchtigheid in, ondanks dat ik met moeilijke dingen bezig was.”
Voor meer informatie over mijn werkervaring en CV verwijs is naar mijn Linked-In pagina of stel je vragen gerust tijdens een contact.
Visie, missie en werkwijze
In mijn visie staat de overtuiging centraal dat iedereen in basis op eigen kracht een tevreden leven kan leiden. Maar ieder mens komt problemen of belemmeringen tegen die je uit balans kunnen helpen. Ik zie alle psychische klachten in basis als begrijpelijke reacties op ‘uit balans zijn’ en niet als ‘stoornis’ of ‘op te lossen probleem’.
In mijn werkwijze ben ik erop gericht om je te leren kijken naar hoe je dingen aanpakt en wat dit je oplevert. Het vergroten van mogelijkheden maakt dat je bewuster keuzes kunt maken en flexibel blijft, ook in lastige periodes of omstandigheden.
Het is mijn missie om mijn specialistische kennis en ervaring laagdrempelig en toegankelijk te delen en zo te voorkomen dat jongeren in de reguliere geestelijke gezondheidszorg terecht komen, met alle wachtlijsten en andere problemen van dien.
In mijn werkwijze staat gelijkwaardige samenwerking centraal. Jouw wensen en mogelijkheden, daar gaat het om. Ik ben erop gericht dat je in je dagelijks leven aan de slag kunt en hier de gewenste veranderingen gaat merken.
Wanneer je contact opneemt omdat je geïnteresseerd in mijn aanbod volgt een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek gebruiken we om te bespreken waar je tegenaan loopt en wat je zou willen bereiken. We bekijken of ik kan bieden wat je hierbij nodig hebt en of je voldoende een klik voelt. Daarna kunnen we direct van start.
Ik heb er bewust voor gekozen om geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Gecontracteerde hulpverleners zijn vaak verplicht om te werken met strakke kaders en geprotocolleerd aanbod. Ook ben je heel veel tijd kwijt aan bureaucratische regeltjes, die steeds veranderen. Dit is niet de manier waarop ik wil werken. Het maakt dat ik geen gebruik wil maken van vergoedingsmogelijkheden bij verzekeraars. Door mijn werkwijze ben je overigens veel gerichter bezig, waardoor kosten overzichtelijk blijven.
Wanneer je een werkgever hebt, is het op basis van de Wet verbetering poortwachter en de Arbeidsomstandighedenwet zinvol om in gesprek over een tegemoetkoming in de kosten. Ook kun je met je werkgever de optie van een vergoed coachingstraject bespreken of zijn er mogelijkheden om het budget van je persoonlijk ontwikkelingsplan (pop) in te zetten.
Verder zie ik dat heel veel ouders veel liever geld betalen voor een traject op maat, dan dat hun kind verdwijnt in de bureaucratie van de reguliere gezondheidszorg. Durf dus ook zeker je ouders te betrekken bij waar je tegenaan loopt en of zij je financieel kunnen bijstaan!
Je wordt voorzien van facturen die ingediend kunnen worden.
Mochten er zaken zijn waar je niet tevreden over bent kun je dat ten alle tijden bespreekbaar maken. Mochten we er onverhoopt niet uitkomen is het mogelijk om de klacht onafhankelijk af te handelen.