Over praktijk Cambio

Over mijzelf

Mijn naam is Femke van Huijgevoort (1978). Samen met mijn vriend en twee opgroeiende kinderen woon ik met veel plezier in het mooie Nijmegen. Sinds 1998 ben ik werkzaam in de Geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie als HBO-verpleegkundige en vervolgens als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Daarnaast ben ik  intercollegiaal coach, ACT therapeut (Acceptatie en commitment therapie) en narratief therapeut.

Ik heb op allerlei plekken en met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Het is voor mijn werkplezier belangrijk om zonder al te veel ingewikkeldheden aan de slag te kunnen met mensen, waarbij ik sensitief luisteren en het stellen van de juiste vragen als belangrijkste elementen van goede hulpverlening zie. Vanuit oprechte interesse en nieuwsgierigheid probeer ik je meer zicht te geven op de oorsprong van klachten en je eigen behoeften en mogelijkheden.

Wat mensen over mij zeggen:

“Femke kan heel goed en snel de ‘laag eronder’ zien en zo de kern waar het om draait raken.”

“Femke weet met zachte maar doortastende hand de stappen te begeleiden die moeilijk, maar belangrijk zijn. Ze is compassievol en stevig tegelijk.” 

“Femke kijkt met een frisse, open en oprecht geïnteresseerde blik.”

“Wat ik heel fijn vond is dat Femke dingen heel goed uit kan leggen. Ze koppelde theorie aan mijn eigen situatie op zo’n manier dat ik echt ging begrijpen wat er aan de hand was. Door de praktische oefeningen kon ik na iedere afspraak meteen verder.”

“Femke heeft een groot inlevend vermogen, maar accepteert tegelijkertijd geen bullshit. Zo kom je écht verder.”

“Femke heeft een heel beeldend taalgebruik en kan eindeloos gebruik maken van metaforen, die enorm helpen en soms ook heel grappig zijn.”

“Femke stelt zich heel toegankelijk en gelijkwaardig op, waardoor je je snel op je gemak voelt en je kwetsbaar op durft te stellen. Doordat ze dit zelf ook doet leer je milder naar je eigen klachten en problemen te kijken.”

“Wat ik heel fijn vond is dat het niet altijd serieus hoefde te zijn. Er kon ook gelachen worden en er was tijd en ruimte om te kijken naar andere aspecten in mijn leven. Hierdoor zat er voldoende luchtigheid in, ondanks dat ik met moeilijke dingen bezig was.”

Voor meer informatie over mijn werkervaring en CV verwijs is naar mijn Linked-In pagina of stel je vragen gerust tijdens een contact.

Visie, missie en werkwijze

In mijn visie staat de overtuiging centraal dat ieder mens in basis de wijsheid en veerkracht heeft om een tevreden leven te kunnen leiden. Maar ieder mens kan ook problemen of belemmeringen tegen komen en zo uit balans raken. Ik zie psychische problemen in basis als begrijpelijke menselijke reacties op gedachten, gevoelens en gebeurtenissen en niet als ‘stoornis’ of ‘op te lossen probleem’.

Ik zie mijn aanbod graag als verschillende vormen van mentaal onderhoud. Het is gericht op het leren kijken naar hoe je dingen aanpakt en wat dit je oplevert. Het vergroten van mogelijkheden maakt dat je bewuster keuzes kunt maken en flexibel blijft, ook in lastige periodes of omstandigheden.

Het is mijn missie om de geestelijke gezondheidszorg laagdrempeliger en toegankelijker te maken en meer gericht te laten zijn op waardevol leven, in plaats van op het oplossen van problemen.

In mijn werkwijze staat gelijkwaardige samenwerking centraal. Jouw wensen en mogelijkheden, daar gaat het om. Al het aanbod is erop gericht dat je in je dagelijks leven aan de slag kunt en hier de gewenste veranderingen gaat merken.

Wanneer je contact opneemt omdat je geïnteresseerd bent in individueel aanbod volgt een gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek gebruiken we om te bespreken waar je tegenaan loopt en wat je zou willen bereiken. We bekijken of ik kan bieden wat je hierbij nodig hebt en of je voldoende een klik voelt. Daarna kunnen we direct van start.

Ik heb er bewust voor gekozen om geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Gecontracteerde hulpverleners zijn vaak verplicht om te werken met strakke kaders en geprotocolleerd aanbod, een soort mal waarin zowel ik als hulpverlener, als jij met jouw vraag, moet passen. Dit is niet de manier waarop ik wil werken. Met de eigen regie die ik je kan bieden kun je overigens vaak veel sneller de resultaten bereiken die jij voor ogen hebt, waardoor kosten overzichtelijk blijven.

Wanneer je een werkgever hebt, is het op basis van de Wet verbetering poortwachter en de Arbeidsomstandighedenwet zinvol om in gesprek te gaan met je werkgever over een tegemoetkoming in de kosten. Ook kun je met je werkgever de optie van een vergoed coachingstraject bespreken of zijn er mogelijkheden om het budget van je persoonlijk ontwikkelingsplan (pop) in te zetten.

Je wordt voorzien van facturen die ingediend kunnen worden.

Mochten er zaken zijn waar je niet tevreden over bent kun je dat ten alle tijden bespreekbaar maken. Mochten we er onverhoopt niet uitkomen is het mogelijk om de klacht onafhankelijk af te handelen.

0