HET GEHEIM VAN VOORUIT KOMEN IS BEGINNEN MET LOPEN

 
“Ik wil zeker minder energie gaan besteden aan mijn werk, maar éérst moet dat project af. Ik heb beloofd dat ik het op zou pakken en dan kan ik nu toch geen nee meer zeggen?”
 
Dit zei een klant die veel stressklachten ervaart op haar werk, en erachter is gekomen dat ze daar van alles moet van zichzelf, terwijl ze eigenlijk liever meer tijd en energie zou besteden aan andere dingen.
 
Er is nooit een goed moment om te beginnen met verandering aanbrengen in je gedrag. Vaker nee zeggen op je werk, niet meer overwerken en in plaats daarvan die leuke dingen gaan doen: het zal nooit makkelijker worden…
 
Daarom is de uitspraak van Mark Twain zo kloppend: het geheim van vooruit komen is beginnen met lopen.
 
We denken dat we alles eerst op orde moeten hebben en dat we zeker moeten weten dat het ons iets goeds oplevert, voordat we veranderingen kunnen doorvoeren. Het is in de praktijk juist andersom: pas als je een weg inslaat en meters maakt zie je wat er op je pad komt en pas je je daarop aan. Verandering van jouw gedrag, daar gaat het om, niet verandering van de omstandigheden.
Praktijk Cambio ondersteunt je in haar aanbod met het doorvoeren van concrete gedragsverandering in je dagelijks leven. We wachten niet tot alles hiervoor op orde is. De overtuiging en ervaring is dat het op orde komt als je een andere kant op beweegt.
Wil jij ook graag verandering in hoe je met dingen omgaat, maar weet je niet goed hoe?
Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Recommended Posts
0
gedachten benoemen en delen met anderen verlaagt spanningonce you see you cannot unsee