SOMS IS HET GOED OM IETS GEWOON MAAR TE DOEN

Een aantal weken geleden keek ik naar een aflevering van “Ik vertrek”. Emmy (59) wilde al haar hele leven in een kasteel wonen. En dus kocht ze een kasteel. In Frankrijk. En wat voor een: het was een compléte ravage…
Manlief had het bij de bezichtiging al voor gezien gehouden: hier ging hij niet aan beginnen. Daarom ging Emmy het avontuur in haar eentje aan. Zonder ogenschijnlijk ook maar enig benul van verbouwen en met een armzalig budget vertrok ze, naar háár kasteel.
Een fragment later troffen we haar, met overal bakjes tegen de lekkage (het héle dak lekte!) opgewekt aan de slag. Met uitspraken als “mijn structuur is chaos”, “kijk, de termieten eten het hele pand op” en “hier kom ik gewoon maar niet” en genietend van een mooi detail in de totale puinhoop.
Waar ze zin in had, dát ging ze doen. Waar ze geen zin in had, deed ze niet. Familie en vrienden keken met argusogen toe. Menig kijker verkneukelende zich met borrelnootjes thuis op de bank: wéér zo’n sukkel, en zie mij hier eens lekker veilig en comfortabel zitten.
Maar: Emmy was gelukkig…Emmy voelde zich goed…Of: als ze even baalde, dan baalde ze gewoon even…
En aan het einde van de aflevering waren er zowaar een aantal kamers omgetoverd tot iets wat toch echt op een mooi kasteel ging lijken.
De conclusie van Emmy? “Soms is het heel goed om iets te doen waar je zelf ook van denkt “oh mijn god, waar gaat dit eindigen? En niet te luisteren naar welgemeende adviezen van hele nuchtere andere mensen. Ik denk dat dit je wat kan brengen in je leven. Doen wat je wil doen, hoppa!”
En zo is het….
Wil jij ook minder piekeren en minder stress ervaren, net als Emmy?
25 januari start de gratis Challenge: in 4 weken minder piekeren en minder stress.
Meld je nu aan via www.praktijk-cambio.nl
Of kijk bij het andere aanbod van de praktijk om te leren meer zoals Emmy in het leven te staan.
Recommended Posts
0
Wat voorbij kwam effectiviteit versus helpend zijn